Soorten traphekjes

Je kunt traphekjes gebruiken om kinderen van de trap, in of juist buiten een bepaalde kamer te houden. Er zijn verschillende soorten traphekjes te koop. Ze verschillen onderling in hun uiterlijk, maar ook in de manier waarop ze bevestigd worden. Ook is het ene soort traphekje veiliger dan het andere. Ga je een traphekje kopen, dan is het goed om hier rekening mee te houden.

Het bekendste type traphekje is het spijlenhekje. Meestal is deze gemaakt van metaal, maar je hebt ook kunststof en houten traphekjes. Naast het spijlenhekje bestaan ook het oprolbare traphekje en het opvouwbare traphekje.

Soorten traphekjes

 

Spijlenhekje

Spijlenhekje

Het spijlenhekje is het meest klassieke soort traphekjes. Doorgaans openen spijlenhekjes aan de zijkant. Ze zijn meestal van metaal gemaakt, maar je kunt een kunststof of houten spijlenhekjes kopen.

→ Meer over spijlenhekjes

Oprolbaar traphekje

Oprolbaar traphekje

Oprolbare traphekjes worden de laatste jaren steeds populairder. Dat komt met name doordat ze heel flexibel instelbaar zijn en weinig ruimte innemen: je kunt ze immers oprollen.

→ Meer over oprolbare traphekjes

Opvouwbaar traphekje

Opvouwbaar traphekje

Opvouwbare traphekjes doen qua opvouwmechanisme denken aan de harmonica traphekjes van vroeger: ze bestaan uit lange, platte lamellen die je over elkaar heen schuift tot een klein pakketje.

→ Meer over opvouwbare traphekjes

 

top