Tot welke leeftijd traphekje

Tot welke leeftijd traphekje gebruiken?

Vraag jij je ook af wanneer het tijd is om de traphekjes te verwijderen? Of twijfel je of je het traphekje juist nog even moet laten hangen? In dit blog geven we antwoord op de vraag tot welke leeftijd een traphekje nodig is.

Wel of geen traphekje

Wel of geen traphekje?

Als ouder sta je misschien wel voor een lastig dilemma: wel of geen traphekje? Met een traphekje hou je je kind veilig, maar er zijn ook nadelen. We helpen je graag met het maken van de juiste keuze.

Veiligheid traphekje

Veiligheid traphekje: dit zijn de regels

Als je een traphekje gaat kopen, dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat het een veilig hekje is. Gelukkig moeten traphekjes altijd aan bepaalde regels voldoen voordat ze worden toegelaten op de Europese markt. Bekijk hieronder de wettelijke regels voor de veiligheid van traphekjes.

Leren traplopen

Hoe leer je je kind veilig traplopen?

De meeste kinderen beginnen te lopen als ze 10 tot 18 maanden oud zijn. Daarna volgt al snel de volgende stap: leren traplopen. Maar hoe leer je je kind veilig en zelfstandig de trap op en af te gaan?

Traphekje kopen

Traphekje kopen: dit zijn de aandachtspunten

Traphekjes zijn er in veel soorten en maten. Om gevaarlijke situaties te voorkomen is het handig om een traphek te plaatsen vanaf het moment dat je kindje gaat kruipen of lopen. Ga je een traphekje kopen, waar moet je dan eigenlijk op letten? En wat zijn de beste traphekjes van dit moment?

top